OVER MIJ

Hallo welkom

Anno 2021 woon ik, Petra Jungblut, 49 jaar, in een heerlijk huis van hout in het bos van Soest samen met mijn dochter Naomi van 10 jaar. 4 jaar geleden hier komen wonen omdat de stad me echt veel te druk was geworden na 25 jaar in het stadse te hebben geleefd. Iedere dag voelt het als vakantie en vrijheid en voel en merk ik hoe goed het voor mij is om buiten in de natuur te wonen, in de rust en vrijheid van een vrijstaand huis. Ik wist dit altijd al wel, maar om het mezelf te gunnen om hier te wonen en te aarden, daar ging heel wat aan vooraf.

petra_02

Als kind geboren met mijn lichtje aan, is het me nooit echt gelukt mijn licht te dimmen of verdoezelen. Al was ik wel van jongs af aan vooral bezig met het licht van de ander. Ik snapte er niets van. Waarom deed niet iedereen zijn eigen innerlijke werk om het licht en liefde vrijuit te laten stromen? Ik probeerde me wel te vormen en aan te passen naar de wereld die ik zag, maar het lukte me nooit echt. Het bleef knagen en om me heen ging het niet stromen wat ik ook probeerde.

Totdat ik me meer en meer ging beseffen dat ik dat licht ben, dat we allen dat licht zijn. Stap voor stap ben ik mijn licht gaan belichamen. 

Belangrijke momenten zijn geweest dat ik op mijn 23e bij een fantastische therapeute 3 jaar lang iedere week leerde over mijn gevoelens te praten, die te voelen en te uiten. Dat terwijl ik lid was van een studentenvereniging en bedrijfskunde in Rotterdam studeerde. Midden in die wereld (die jungle zoals onlangs een oud studiegenoot het noemde) begon ik de weg naar binnen, naar voelen, naar emoties, naar uiten, naar waar worden over en naar mezelf en mijn jeugd.

Het volgende kwam toen ik op mijn 29e intensief lichaamswerk ging doen, inclusief een 4-jarige hbo-opleiding. Ik ben mijn lichaam gaan bewonen. 

Daarna 2 opleidingen systemisch werk waar ik in aanraking ben gekomen met het veld, met energie, vanuit mijn lichaam. En zo werd energie naast emoties, voelen en lichaam, een andere rode draad in mijn leven. Het energiewerk liet me niet los en is nog steeds een belangrijk deel van mijn leven en werk. Ik zie energie, ik voel energie, ik weet energie. Inmiddels kan ik loepzuiver voelen en dansen met de energie die er is, in en om ons heen.

De afgelopen 13 jaar heb ik extra veel innerlijk werk mogen doen doordat ik met mensen en groepen ging werken, via leiderschapstrainingen, coaching procesbegeleiding en zeeën van vrije tijd. Stap voor stap leerde dat voor mij innerlijk werk collectief werk is. Alles wat ik persoonlijk ervaar is net zo goed collectief. En daarmee breng ik de hemel op aarde door mijn eigen persoonlijke werk en ontwikkeling te doen, altijd en overal.

Ik kan eindeloos meer vertellen over mijn zoektocht om mijn licht te belichamen terwijl die ook nog gaande is, maar voor nu laat ik het hierbij. Nu ik 49 jaar ben, al jaren in het bos woon met mijn dochter, een veilige liefdevolle basis in mezelf voel en ook lichamelijk ervaar, is het tijd om mijn ervaring, kennis en wijsheid naar buiten te brengen zodat we met zijn allen ons licht herinneren en belichamen. Hier op aarde, midden in de wereld. Dus wellicht ontmoeten we elkaar in onze tocht van belichaming van het licht, van de bevrijding van wie we werkelijk zijn: oneindig bewustzijn, licht en liefde. 

Mogelijk heb je eens een (andere) heldere blik op de zaak nodig;-), voel je vrij om contact met me op te nemen.