Ga volledig in je leiderschap staan om vanuit vrijheid, autonomie een impact een mooiere wereld te creëren

Ga volledig in je leiderschap staan. Het klinkt zo mooi, maar wat is dat dan nu eigenlijk? Begin 2008 begon ik met het begeleiden van leiderschapstrainingen bij de Baak voor startende managers van de ING. Er werd ze van allerlei prachtigs aangeboden. Een programma vol met tools, oefeningen, werkvormen en veel mede reisgenoten. Wat ik daar toendertijd vooral bracht was kwetsbaarheid, je kwetsbaar laten zien als leider. Zodat je vrijheid en autonomie kon ervaren en vanuit die vrijheid en autonomie impact kon creëren als leider. 

Het was prachtig werk. Ik was bezig om een mooiere wereld te creëren. Want 1 ding wist ik zeker, als iemand zichzelf durft laten zien vanuit kwetsbaarheid, openheid, vanuit wie je werkelijk bent dan zou die mooiere wereld zich als vanzelf laten zien, tonen. Wat ik daar ook mondjesmaat bracht was mijn lichaamsgerichte ervaring en achtergrond, want een ander ding wist ik ook zeker. Embody your light, dat was wat ik te doen had als mens. Dit is me overigens wel pas na jaren helder geworden, en de laatste maanden in 1 zin, een essentie, tevoorschijn gekomen ‘Embody your light’.

Maar in die leiderschapstraining miste ik toch nog iets. Ik miste iets in die training en ik miste vooral iets bij mezelf. Dus ik ging na jaren weer verder, verder op weg, mijn eigen licht belichamen, herkennen, bewust worden. Met vallen en opstaan. En ik bleef iets missen, ik miste impact, mijn impact. Ik miste het volledig in mijn eigen leiderschap gaan staan. Ik miste mijn heel zijn. Want kwetsbaarheid en openheid is werkelijk prachtig maar niet compleet. Pas als ik ook mijn mannelijke deel in mij erbij haal, die van gaan staan, doelen, veiligheid, grenzen, ben ik compleet. Dan pas kan ik in mijn volledige leiderschap gaan staan, geef ik mezelf niet langer weg of ben ik te open voor andere gatenkazen, pijnlichamen wat me iedere keer heel veel energie kost. Dan behoud ik mijn energie en kan ik richten. Richting geven aan die mooiere wereld. Dan pas ervaar ik werkelijk vrijheid en autonomie en voel ik mij volledig. En daar ben ik nu. Volledig in mijn eigen leiderschap staande om vanuit vrijheid en autonomie een mooiere wereld te creëren. Vanuit wie ik ben, mijn volledigheid, mijn vrouwelijke en mijn mannelijke kwaliteiten. In staat om te zien wat ik kan en wat ik niet kan en hulp te vragen en samen te werken met anderen, in synergie, vanuit diversiteit. 

Wat zijn dan die mannelijke en vrouwelijke waarden die nodig zijn voor die mooiere wereld? Voor mij is dat zowel liefde, ontvankelijkheid, het hier en nu, het grotere veld voelen en daar regie op nemen, stilte, helderheid, grenzen, ambitie, doelgerichtheid, relatie, verbinding, lichamelijkheid, diepste verlangens, oerkracht, zachte kracht. En nee dat bezit ik zelf niet allemaal maar ik weet inmiddels wel meer de weg en ik doe het samen, samen met veel prachtige anderen. Anderen die zichzelf dragen, in hun eigen autonomie staan. 

Een betekenis van autonomie is zelfstandigheid en zelfbeschikking. Ja dat dus. Jezelf dragen. Verantwoordelijkheid voor jezelf nemen, ook voor je schaduw en als die je belemmert het werk aannemen en jezelf bevrijden. Los kunnen denken van de groep, van systemen. Je eigen waarheid voelen en daarnaar leven. Zodat het nieuwe kan verschijnen, het oorspronkelijke, jij, volledige jij!

Vanuit vrijheid om te zijn wie je bent en ieder moment voelende wat er nodig is en wat gelaten mag worden. Opdat we met elkaar impact kunnen hebben, kunnen genereren, vanuit de toekomst, vanuit het hogere perspectief. Ik hou hiervan, ik hou ervan om zo te leven, zo te zijn, zo samen te werken, zo te doen wat er nodig is, vanuit wie ik ben, vanuit alles wie ik ben met alles wie jij bent. 
Vanuit het hier en nu toekomst creëren. Hoe beter we hierin verbonden zijn met ons ware Zelf, hoe bewuster we de toekomst vormgeven, die mooiere wereld, zo lees ik net op LinkedIn. En mijn hoofd blijft ja knikken. Ja precies dat. Dat wil ik, daar draag ik aan bij, vanuit mijn heldere zijn, via de leerweg voor leiders loop ik hier graag met je in mee, opdat we wel zien wat er wil verschijnen en vooral opdat jij volledig in je leiderschap kan gaan staan om vanuit vrijheid en autonomie die mooiere wereld te creëren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *