Het lijkt soms zo simpel als je je op social media begeeft: een stromend leven, een overvloedig leven, rijkdom, geluk, alles in overvloed. Meestal krijg je er een paar tips bij, een gratis webinar of wordt je coaching aangeboden. Het voelt in ieder geval haalbaar en dichtbij als je het zo leest en tegelijkertijd ver weg. Althans zo ervaar ik dat. Daar zit ik meestal al snel gevangen in. Wat klopt er op dit moment voor mij. Haal ik het bij de ander of bij mij? Is het beide wat me aangeboden wordt? Is dat wat ik zie van die persoon nu echt wat ik wil? En als ik dat wil, past het dan bij me? Ga ik deze tijd erin steken, de investering ervoor doen? Kortom een innerlijke strijd en een energie buiten mij. Ik ben met de ander bezig, het leven daar, en kan bijna niet meer voelen wat te doen en wat er klopt voor mij, precies op dat moment.

Gisteren tijdens een prachtige dans waarin alles stroomde en ik blij en vrij mijn dans aan het dansen was door een tuin in Driebergen met een koptelefoon op mijn hoofd, besefte ik me het ineens. Door te doen wat klopt gaat je leven stromen. Door te doen wat klopt voor mij. Wat werkelijk klopt voor mij. Los van alle stemmen die me zeggen wat ik te doen heb. Los van alle verleidingen van prachtige levens en aanbiedingen om me heen, van anderen.

Ik heb zo lang verlangd naar een stromend leven, maar wat ik ook deed, het gebeurde niet. Ik zocht de stroming buiten me. Ervaarde het wel in de dans maar in mijn leven en business niet. Wat deed ik toch verkeerd en hoe zorgde ik voor dat waardoor mijn leven ging stromen? Ik was met de verkeerde dingen bezig, met de stroming. Die is er van nature in mij (mijn essentie is verbonden aan water) maar als ik niet doe wat klopt, stroom ik weg, stroomt alles uit me. Ik ging proberen harder te stromen, nog meer stroming op te zoeken, te creëren, ruhring te maken. Afgelopen maanden heb ik mezelf een sabbatical gegeven van die stroming willen maken, en zoeken, en ben ik ten diepste gaan voelen en ervaren wat er klopt voor mij. Stap voor stap. Punt voor punt.

Wat klopt er voor mij in relaties? Wat klopt er in mijn dagelijkse ritme? Wat is mijn natuurlijke stroom? Hoe krijg ik een goede relatie met mijn innerlijke kind en wat wil zij, wat heeft zij nodig? Hoe zorg ik werkelijk goed voor mij en mijn gevoeligheid? Welk werk klopt er van nature qua talenten en essentie? En zo ben ik met behulp van mijn hoofd, mijn mind, het kloppend gaan maken voor mezelf. Het veilig gaan maken en houden in mij, in mijn lijf, en voor mij. Dat was echt geen makkelijke opdracht want de neiging om buiten mij te stromen is enorm, was enorm, en mijn innerlijk onderzoeken, mmmm, daar was en is ook zat schaduw te verteren en transformeren. Pijnlijkheid, blauwe plekken, prachtige diepten ook maar durfde ik daar wel heen.

Terwijl ik daar mee bezig was en nog steeds ben, begint het om me heen en in mij te stromen. Het leven reflecteert mijn innerlijke werk en brengt me steeds weer en steeds meer nieuwe ontmoetingen op mijn pad waarin het voluit stroomt en waar ik kan oefenen met mijn eigen veiligheid, het kloppend laten zijn voor mij. Ik zak meer en meer in de stroom en in mijn ritme. Ik ben mijn basis gaan dichten en helen waardoor ik niet meer wegstroom ofwel grenzeloos hoef te zijn. De liefde knettert op mijn weg en blaast me niet meer van mijn sokken. Gisteren tijdens de dans realiseerde ik het me, als ik doe wat klopt, wat werkelijk ten diepste voor mij klopt, gaat mijn leven stromen, als vanzelf. Mijn leven, mijn stroming, mijn doen wat klopt voor mij.

Nu het goed voelt in mij, ik mij veiligheid mag geven, stap voor stap, en de weg weet, weet hoe stroming te creeren vanuit het diepste van mij, vanuit mijn eigen veiligheid, mijn doen wat klopt voor mij, kan ik dit ook aan jou aanbieden, via een 40-daags prachtig programma waarin je mijn doorleefde ervaringen via opdrachten en oefeningen in jouw leven kan benutten en kan doen wat klopt voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *